Submitted by admin on

بازار مشتقه در انتظار حمایت

سلمان یزدانی، کارشناس بازار مشتقه گفت: در شرایط کنونی برای فعالان و سرمایه‌گذاران بازار به جز نمادهای شستا، خودرو و خساپا عملا نمی‌توان نمادهایی را برای معامله در حجم بالا عنوان کرد. بر این اساس می‌توان گفت که سیاستگذاران باید تصمیم جدی برای حمایت از بازار مشتقه به عمل آورند
46

بازار مشتقه در انتظار حمایت

سلمان یزدانی، کارشناس بازار مشتقه گفت: در شرایط کنونی برای فعالان و سرمایه‌گذاران بازار به جز نمادهای شستا، خودرو و خساپا عملا نمی‌توان نمادهایی را برای معامله در حجم بالا عنوان کرد. بر این اساس می‌توان گفت که سیاستگذاران باید تصمیم جدی برای حمایت از بازار مشتقه به عمل آورند.

به گزارش تجارت‌نیوز، یکی از بخش‌های اصلی بورس کالا که این روزها کمتر مورد توجه قرار گرفته، بازار مشتقه است. بازار مشتقه، بازار مناسبی برای سرمایه‌گذاری است که بر مبنای قیمت توافقی، کالای مشخصی در آن پیش‌خرید یا پیش‌فروش می‌شود. نکته‌ای که حول بازار مشتقه می‌توان اظهار کرد، این است که طبق معاملاتی که در این بازار صورت می‌گیرد، در زمان حال کالایی نقل و انتقال پیدا نمی‌کند و زمان تحویل آن به آینده موکول می‌شود. در این بازار، اوراق مشتقه مانند قراردادهای آتی و اختیار معامله خرید و فروش شده و مورد معامله قرار می‌گیرند.

اوراق مشتقه نخست روی دارایی پایه زعفران، معامله و خرید و فروش شد. با گذشت زمان، کالاهایی چون زیره و پسته نیز به پیشواز بورس کالا و بازار مشتقه رفتند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های معاملات مشتقه، امکان انجام معاملات به صورت دوطرفه است. بر همین اساس به دلیل اینکه معاملات این بخش از بازار سرمایه به‌ صورت اهرمی عمل می‌کند، امکان کسب بازدهی فراتر از سرمایه اولیه وجود دارد. البته باید اظهار کرد که این بازار به دلیل دوطرفه بودنش، ریسک بالاتری نسبت به معاملات بازارهای یک‌طرفه دارد و در صورت عدم آگاهی به‌راحتی سرمایه سرمایه‌گذار در معرض نابودی قرار می‌گیرد. علاوه بر این، دو طرف خریدار و فروشنده می‌توانند پیش از پایان قرارداد، از معامله خارج شوند و زیان یا سود خود را شناسایی کنند.

نگاه کارشناسی به بازار مشتقه
سلمان یزدانی، کارشناس بازار مشتقه، می‌گوید: بازار مشتقه در مهرماه سال جاری فضای متفاوتی نسبت به شهریورماه را تجربه نکرد. پس از آنکه تحولاتی در سطح کارگزاری‌ها به وجود آمد و بازرسی‌های وسیعی از سوی سازمان و شرکت بورس صورت گرفت، سرمایه‌گذارانی که نقدینگی زیاد و جریانات نقد بالایی را وارد بازار مشتقه کرده بودند، از این اقدامات به‌شدت به ستوه آمدند و تصمیم به ترک بازار مشتقه گرفتند. با توجه به اینکه سرمایه‌گذاران باتجربه در سمت فروش فعالیت دارند، در کال‌آپشن‌ها با استراتژی کاورد‌کال (خریدسهام + فروش اختیار خرید)و در پوت‌آپشن‌ها به قصد تصاحب دارایی در قیمت‌های ارزنده، زمانی که این دسته از سرمایه‌گذاران قصد کوچ از بازار دارند، رونق نمادها کاهش شدیدی پیدا می‌کند. از این‌ رو است که به‌جز نماد خودرو که تجمع نوسان‌گیرها بوده و نماد شستا که در روزهای اخیر صندوق‌ها روی آن فعالیت دارند، نماد دیگری نمی‌توان یافت که بتوان اعمال‌های متنوعی بر آن مشاهده کرد.